Культура

Весна прийшла з війною

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У п’ятницю, 28 березня, у Центрі сучасного мистецтва (ЦСМ) семеро івано-франківських художників презентували виставку живопису, фото та інсталяції «Весна. Війна».

Тут є роботи Юрія Бакая, Юрія Боринця, Миколи Джички, Анатолія Звіжинського, Ростислава Котерліна, Ігоря Перекліти та Олекси Фурдіяка.

«Ця виставка склалася спонтанно, але, тим не менше, вона пов’язана з тими подіями, які відбувалися на Майдані у Києві, – говорить адміністратор ЦСМ Анатолій Пастушенко. – Тут представлено роботи різних років, починаючи від 1996-го, але вони абсолютно співпали з тим настроєм, який зараз є в Україні. Вони оспівують і початок весни, і агресію з боку «дружньої» держави».

Олекса Фурдіяк представив інсталяцію – три висячі чорні мішки. За словами Пастушенка, все наше життя зводиться до того, що рано чи пізно на нас накидають мішок і ми десь зникаємо. Микола Джичка виставив портрет дівчини з тривогою в очах. Від Юрія Боринця – картина «Снайпер». Високо вгорі розмістилося велике полотно Анатолія Звіжинського – «Терористи». Адже те, що Росія робила у Криму, це тероризм.

Ігор Перекліта представив картину «Схід і Захід разом». Вона написана у 2008 році, проте чітко передає теперішню ситуацію. Також тут є кілька робіт Ростислава Котерліна на військову тематику та фотографії, у яких він пов’язав Путіна з Гітлером. Так і назвав – «Путлер».

Найсвіжіший, тобто цьогорічний експонат виставки – металева кришка бочки, по якій барабанили на київському Майдані. Таку інсталяцію зробив фотохудожник Юрій Бакай.

Виставка триватиме до 18 квітня.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.