Культура

Українській дитині — українську книгу або «Залюблені в сонце» Степана Процюка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда 19 травня вже вдруге в Івано-Франківску одне з найкращих українських видавництв «Грані-Т» презентувало свою роботу, книги і ті проекти, з якими воно гідно завойовує увагу не лише в Україні, а й за її межами.Ми вже розповідали про видавництво та його здобутки на сторінках газети «Репортер».

Слід відзначити, що впродовж 2008 року цікавих, оригінальних та змістовних книг видано 250, а 90 авторів підписали з видавництвом свої угоди.

Які приправи використовує Степан Процюк під час готування тієї чи іншої страви на кухні «дитячої прози», хто має честь бути їх першим дегустатором і чи вдається йому не схибити, не передати куті меду, зруйнувавши тим самим «дитячу мрію», знаючи яке воно — кохання дорослих, йшлося на презентації в обласній універсальній науковій біліотеці ім. І. Франка 19 травня.

Степан Процюк — «один з найграмотніших письменників», доросла проза якого дуже часто є трагічною. Проте у новому амплуа письменник Степан Процюк намагається дати сучасним підліткам свій варіант ідеального кохання. І оскільки вважає себе «великим романтиком», то й цілком очевидним є те, що до першої своєї любові у спогадах повертається зажди, і мабуть, саме тому ще й сьогодні почуває себе «15?літнім хлопчиком».

Одним з найцікавіших проектів видавництва «Грані-Т» є серія «Сучасна дитяча проза», серед авторів якої є і наш франківський письменник. Першу книгу, яку вже мали змогу прочитати підлітки і яка присвячена історії першого кохання, Степан Процюк назвав «Марійка і Костик». Проте герої дорослішають, спалахують пристрасні почутя, паморочать голову солодкі поцілунки, — і про це вже йдеться у другій повісті письменника «Залюблені в сонце. Друга історія Марійки і Костика». Невдовзі захоплені історією підліткового кохання читачі зможуть прочитати і третю книгу «Аргонавти».

Назва видавництва, що означає і грані творчості, і грані таланту — це кредо і бренд водночас. «Кажуть, нібито немає українських авторів. Але є талановиті митці, що вміють писати. Наше видавництво руйнує такі стереотипи», — розповіла літературознавець і PR-менеджер видавництва Ніна Герасименко.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.