Культура

У звуках танцювальної музики

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда Ще В.?Моцарт висловлювався, що з усіх тонкощів музичного мистецтва найважчим для опанування є відчуття паузи, недосяжне інколи навіть для маститих музикантів.

Іноді нашим музикантам, виступаючи у філармонійній залі, доводиться витримувати паузу, по?перше, не зовсім там, де вимагає музична партитура, а, по?друге, навіть тоді, коли пауза дуже вимушена, — і переростає у довготривале чекання моменту, коли у залі з’явиться світло.

Впродовж години, перш ніж у понеділок, 8 грудня, розпочався очікуваний франківською публікою концерт симфонічного оркестру мистецького об’єднання «ЕЛЕГІЯ», довелося музикантам пережити хвилювання, що були спричинені відсутністю світла.

Проте, як тільки у залі заясніло, і прозвучав твір М.?Вебера «Запрошення до танцю», у світ танцювальної музики повели поціновувачів української та зарубіжної класики, звуки оркестру, не відпускаючи емоційно ні на мить аж до останнього акорду. Звучали угорські танці Й.?Брамса, полька «Blumenfest» Й.?Штрауса, «Чардаш» В.?Монті (в аранжуванні В.?Маника), «Марш Радецького» Й.?Штрауса та інші відомі музичні композиції.» Заключним твором прозвучала увертюра до опери «Циганський барон» Й.?Штрауса. Також учасником концерту був «Джаз-класік» під орудою Олександра Мельника.

Нагадаємо, що в лютому 2009 р. симфонічному оркестрові мистецького об’єднання «Елегія», яким керує Любов Серганюк, виповниться 15 років.

Що ж, будемо чекати на нові дарунки від «Елегії», від її величності класичної музики, яка згармонізовує наші серця, наповнюючи добром і справжнім світлом.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.