Культура

У театрі – дві Наталки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У суботу та неділю, 24‑25 квітня, облмуздрамтеатр запросив глядача на нову прем’єру. Цього разу – інсценізація усім відомої ще зі шкільної лави «Наталки Полтавки» за Котляревським. Це вже четверта постановка режисера Сергія Кузика, репетиційна робота над якою тривала лише два місяці. Актори грали у два склади, кожного дня – інший, як і годиться для музичної вистави.

Щоб порушити камерність постановки, у якій мали грати лише шість акторів (за сюжетом), за задумом режисера був задіяний значно більший колектив. Якщо точніше, то разом з оркестром, – близько 50 осіб.

Звернення театру до української класики, відтворення на сцені українського побуту і дійсності, завжди певною мірою зіштовхує режисера-постановника з проблемою оригінального прочитання. Йдеться і про художнє оформлення, і про акторську майстерність, і про актуальність теми…

Аби довідатись, що вдалося франківським театралам і чи захочеться після цієї постановки відвідувати українську класику, варто піти на «Наталку Полтавку». Добре було б, якщо двічі, – на гру одного складу та іншого. До речі, в одному складі головну героїню грає Світлана Овчарова, в іншому – Олеся Пасічняк.

Уперше «Наталка Полтавка» була поставлена в 1819 році у Полтаві, за участю знаменитого актора Михайла Щепкіна.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.