Культура

У тандемі давнини і сучасності

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда У вівторок, дев’ятого грудня, в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрито вже традиційну перед новорічно-різдвяними святами виставку-конкурс» Дивосвіт різдвяного затишку».

В експозиції представлено кращі роботи учнів 30?ти шкіл та трьох позашкільних закладів міста (композиції, інсталяції, новорічно-різдвяні іграшки та листівки). Дитячий вимисел і фантазію, що втілена у розкішних композиціях та на картинах, можна буде оглянути у виставковій залі до 19 грудня. Напередодні новорічних свят, 26 грудня 2008 р., талановиті вихованці шкіл будуть нагороджені дипломами та подарунками за зайняті призові місця у тій чи іншій номінації.

У тандемі з виставкою дитячих робіт експонується „Святкова філокартія», на якій представлено унікальні різдвяні листівки з фондів музею і приватних колекцій, що надруковані у 1908 р. у Станіславові, в 1911 р. — у Жов­кві в друкарні о. Василіан; листівки, видані у Львові, Канаді, Кракові, США. Цікавими є святочні листівки Дарії Гуляк-Кульчицької — малярки, іконографа (проживає у США), яка вперше відобразила українську матір в образі Богородиці та народних строях різних етнографічних регіонів України.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.