Культура

Скрипка від Которович

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У понеділок, 13 вересня, в Івано-Франківську гостювала відома скрипалька, представ-ниця класичної скрипкової школи, лауреат міжнародних конкурсів Мирослава Которович. На прес-конференції пані Мирослава розповіла про запланований концерт «Почуття на терезах», який вона відіграє разом з баяністом-віртуозом Романом Юсипеєм в обласній філармонії 24 вересня. Інтелектуальний дует представить твори Станковича, Канчеллі, Штрауса, Чайковського. До речі, декілька днів тому музиканти виступили із цим концертом у Києві на «Гоголь-фесті».

Донька і послідовниця скрипаля-віртуоза Богодара Которовича, пані Мирослава не лише концертує, але й навчає інших. Її графік доволі щільний. Каже, що потрапити до її класу на навчання легко, і займається вона з усіма, хто приходить. «Робота викладача – корегувати, не руйнуючи. Витягувати якийсь інший бік, а при цьому приглушувати те, що дається людині легко, в чому вона може себе проявити яскраво, – це не мій підхід», – каже скрипалька. Пригадуючи уроки батька, Мирослава Которович також розповіла про свої спостереження, як у нього на заняттях студенти розкривалися, що авторитетність батька-вчителя ніколи не слугувала методою тиску чи вивищення над учнем.

На запитання, чи допомагає ім’я батька торувати власний шлях, Мирослава відказала, що насправді вона успадкувала дуже гарні стосунки з багатьма людьми по всій Україні, а от свої вміння і талант доводиться відстоювати самотужки. Щодо батькового визнання її таланту Мирослава Которович каже, що отримала його аж у свої 26, коли вже повністю відбулося її становлення. І, мабуть, саме тому, як їй здається, ще й дотепер батькові щось доводить…

Того ж дня Мирослава Которович разом зі своїми студен-тами Національної музичної академії імені Чайковського дала майстер-клас у франківському музучилищі імені Дениса Січинського.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.