Культура

Село Посіч відшаленіло

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минулих вихідних, 7-8 вересня, у селі Посіч, неподалік Івано-Франківська, уже вдруге відбувся фестиваль молодіжної культури «Crazy Посіч». Маршрутки від «Сільпо», що на Мазепи, курсували туди щопівгодини, проїзд – 10 грн. Захоплива атмосфера, неймовірна природа, добротна музика, позитивні люди та багато смакоти – усе це було на фесті.

«Тут дуже особливе місце, від якого всі шаленіють, – каже організатор свята, відомий у Франківську продюсер Олена Кулик. – Отак і виникла назва – «Crazy Посіч». Фестиваль фактично роб­лять самі музиканти. Цим ми хочемо довести, що в Івано-Франківську є шоу-бізнес і він на досить крутому рівні. Єдина проблема – у нас нема площадок і сцен з якісною апаратурою. Наші музиканти багато разів зривали голосові зв’язки через неякісний звук. От ми й вирішили зробити фестиваль самі. Це фактично дарунок Івано-Франківську, винесений за його межі».

За словами Кулик, фестиваль буде щорічним. Наступного разу його навіть планують зробити міжнародним, запросити до участі міста-побратими.

Більшість фестивального люду прибувала з Івано-Франківська та сіл Посічі й Старого Лисця. За словами старолисецького сільського голови Анатолія Лущака, він тішиться, що фест набирає обертів. Каже, більшість молодих людей, які приїздять, – свідомі та культурні, тому за засмічення території він не переживає. Забігаючи наперед, можна сказати, що в неділю всі учасники фестивалю таки прибирали береги місцевого озера.

Розважальна програма не була аж надто насичена. Можна було постріляти з лука, пограти у фрізбі чи взяти участь у майстер-класі з приготування бограчу. До речі, ввечері ним частували всіх охочих, а ще – смаженим поросятком.

Незважаючи на мінімум атракцій, усі були задоволені – панувала якась така домашня атмосфера.

Музичну програму розпочали учні вокальної студії Ірини Батюк. Ближче до вечора пішов «франківський» рок-н-рол. Специфічним вокалом і гарною музикою подивували хлопці з гурту «Пат­роничі». Вокаліст із «The Back Seat Bingo» просто зачарував харизмою та добрими старими рок-н-рольними мотивами. Трохи електро пролунало від «Les Stens». Пісня Степана Гіги «Цей сон» у їхньому виконанні – то було щось. Підспівували всі. Гіга, напевно, позаздрив би. А ще хлопці порадували таким собі франківським ретро – піснею «Два сонця вгорі» групи «Фантом 2».

Трохи фолку, якоїсь медативності та філософії додали «Перкалабські придатки». Цікавим виявився і новостворений гурт «Molfa» від екс-учасників «Карни» і «Так треба». І нарешті, хед-лайнерами фесту були «Фліти».

Словом, «Crazy Посіч» – дуже непогане завершення фестивального сезону.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.