Культура

Секс по-Божому

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Справжній фурор на книжковому форумі викликала книга почесного гостя – польського письменника, монаха ордену Менших Братів Капуцинів Ксаверія Кнотца під промовистою назвою «Секс, якого не знаєте. Для подружніх пар, які люблять Бога». Уже той факт, що монах підняв тему сексу, привабив на зустріч із автором безліч народу. «Як може людина, котра ніколи цим не займалася, говорити про секс?», – цікавило відвідувачів.

«На сам початок хотів би сказати, звідки взялася тема, – розпочав розмову отець Ксаверій. – Уже протягом 10 років я проводжу реколекції для подружніх пар. І запитують вони у мене – переважно про статеве життя».

За його словами, біда у тому, що в ліжку деякі віруючі почуваються скутими і невпевненими. Вони не знають, що можна, а що – категорично заборонено. Їм здається, що десь на небесах, за кожним проявом чи рухом закріплена та чи інша моральна заборона. «Міфів про вчення церкви у цій сфері існує безліч, – каже Кнотц, – і їх потрібно розвіювати».

«Сексуальність добра та гарна, бо так хотів Бог, – запевняє монах у книзі. – Це Він створив людину чоловіком і жінкою, а взаємне подружнє з’єднання утворює найглибшу єдність двох осіб. Сексуальне життя подружжя не суперечить святості, а навпаки».

Навіть більше, за книгою, подружній статевий акт не позбавлений втіхи, жартів, фантазій і привабливих поз. Крім того, монах зачіпає ще безліч аспек-тів: як ставитися до пестощів, оргазму, орального сексу, як планувати вагітність і чому не можна користуватися контрацептивами.

Тут хочеться додати від себе. Після прочитання книги вимальовується цілісна картина подружнього статевого акту таким, яким його хоче бачити Бог. І повірте, вона вас дуже здивує.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.