Культура

Прохаськове «БотакЄ»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У п’ятницю, 19 листопада, в культурно-мистецькому центрі «Є» відбулася презентація нової книги Тараса Прохаська «БотакЄ», що вийшла у видавництві «Лілея-НВ». Вів презентацію Юрій Андрухович. Нова книжка – майже повне зібрання попередніх текстів письменника.Шанувальників сучасного письменства, чи то самого Прохаська (що не обов’язково взаємопов’язано – Авт.) в залі було багацько. Присутні більше слухали, ніж запитували, рефлексували по‑різному. Одні казали, що його твори швидше нагадують «ностальгію синоп­тика про вчорашню погоду», інші – що в них є мудрість життя, та тішилися, що врешті тексти письменника можна мати вкупі.

Сам Тарас Прохасько розповів про свій ідеальний образ України, якого, за його словами, не буде. Говорив про свій локально-галичанський патріотизм і любов до мандрівок, про різницю між писанням і читанням, про те, що його страшенно цікавить тема сусідства, співжиття, буття одне біля одного.

Прохасько каже, що у зібраних текстах не варто шукати якихось концепцій, висновків чи пояснень. Вони просто намагаються бути нагадуванням про нескінченну різноманітність життя.

До речі, цікавим вирішенням стала суперобкладинка нової книги – постер із самим Прохаськом. На тій обгортці Тарас сфотографований на даху. І каже він з цього приводу так: «На даху ти в місті, у його серці, і водночас – сам. Два простори інтимності».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.