Культура

Платформа художника

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда Самодостатньому скульптурові, талановитому живописцю, інтелігентному майстрові і талановитому педагогу Августу Басюку виповнилось 70.

З цієї нагоди 25 листопада у Художньому музеї відкрито виставку живописних робіт талановитого художника.

«Щоби бути художником, перш за все треба бути громадянином, бо це платформа. А фаховість — це вже надбудова. Перш за все важливо, щоби мистецтво було національним, індивідуальним.

Лише тоді стане загальносвітовим», — розмірковує у свій поважний ювілей Август Басюк. Виставка творів малярства виказує багатогранність його таланту і ще раз засвідчує про те, що талановита людина є талановитою у всьому.

Творчий доробок нашого краянина — це близько 100 робіт, серед яких монументальна і стан­кова скульптура, живопис і графіка.

«Він себе добре почуває у пластиці й рисунку, вміє трактувати образ узагальнено, звідсіль підкреслена конструктивність у композиціях, в яких переважає лінія, пляма, колір», — так про художника висловлюється мистецтвознавець Мирослав Аронець.

Басюк-поет і Басюк-музикант, Басюк-філософ і Басюк-художник — і навіть це ще не всі грані його таланту.

Та Басюк знає добру давню істину, яка і є розгадкою таємниці творчості й творення: Найвищим з усіх мистецтв є мистецтво любити і розуміти.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.