Культура

«Перкалаба» зал не порвала. Вона взяла його любов’ю

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У понеділок, 15 січня, у філармонії відбувся безкоштовний концерт відомого франківського гурту «Перкалаба» та проекту «Перкалабські придатки» під назвою «На Василя».


Більшість глядачів звикли бачити запальну «Перкалабу» на площі, на концерті під відкритим небом чи на музичних фестивалях. Тому їхній виступ у приміщенні філармонії — неординарна подія. І одразу треба сказати — музиканти перевершили усі ймовірні сподівання.



Виступ «Перкалабських придатків» розпочався з мовчання. Виконавці вийшли, сіли в центрі сцени, і мовчазно, майже не кліпаючи очима, визирали когось із залу. Спершу глядачі зніяковіли, побачивши таке незвичне заняття, але потім зал заспівав «Нова радість стала…». Виконавці під незвичні звуки ожили — щоб подарувати публіці масу позитивних емоцій.

Двогодинний концерт пролетів як п’ять хвилин. У залі панувала атмосфера дружби та любові, яка була змішана з неперевершеним перкалабівським драйвом, гармонією та легкістю.

Крім цього, на сцену виходили вітати з новим роком Дід Мороз і засівач Василь. А під кінець концерту зі сцени заспівали усі охочі. Крім пісень гурту, як нових, так і безсмертних хітових («Парагвай», «Льотчик», «Просерамера» та інших), ще була виконана пісня групи «Брати Гадюкіни» — «Було не любити».

 

«Перкалаба» зібрала повний зал обласної філармонії. Глядачі співали разом із гуртом та танцювали у проході. Наприкінці концерту фронтмен гурту Федот подякував іванофранківцям, а глядачі ще довго проводжали музикантів оваціями. Жодна людина не хотіла йти із зали.

Для тих, хто ще не знає:

Назва гурту «Перкалаба» походить від далекого села у Верховинському районі, на кордоні з Румунією. Гурт утворений у 1998 році на фестивалі «Червона рута». За цей час «Перкалаба» гурт випустив такі альбоми: «Горри» (2005 рік), «Qzzaargh vs Перкалаба» (2006) «Говорить Івано-Франківськ» (2007), «!Чидро» (2009), «Дідо» (2011) і перевидав «Горри» у 2007 році. Музичний стиль — поєднання ска-панку та гуцульського етно-фольк-року.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.