Культура

Нерамкова графіка Васильченко

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У понеділок, 30 листопада, у КМЦ «Є» відкрилася виставка киянки Євгенії Васильченко «Настрій XXI століття». Перша масштабна виставка з 50 графічних робіт «приїхала» разом з її авторкою до Івано-Франківська вперше.

В її роботах – філософізм, багато символічних образів, безконечність ідей. Попри те, що чорний колір – її улюблений, вона полюбляє синтезувати й бути різною. Каже, що без проблем скине із себе чорну сукню й одягне щось строкате.

Васильченко займається йогою. Її вабить Тибет, бо звідти Далай-лама. Проте вона б нізащо не поїхала на Схід, бо їй добре в рідному Києві.

До якоїсь з чергових робіт вона радше напише вірша, аніж буде підписувати картину. Каже, нехай глядач дофантазовує. Малювати Євгенія полюбляє швидко і саме цим пояснює «зупинку» на графіці. Найчастіше чіпляється за плями: на ковдрі, на меблях, у снах. За фахом Євгенія – інженер-конструктор. Коли інженерія їй набридла, вона пішла працювати дизайнером.

До речі, хто впродовж двох тижнів втрапить на виставку Васильченко, зможе не лише пофантазувати, але й почитати самвидавівські, бездоганно ском­пільовані збірнички авторської поезії в жанрі японської поезії.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.