Культура

Мистецтво на вокзалі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У понеділок, 4 березня, на центральному автовокзалі в Івано-Франківську відбулося досі незвичне явище — виставка картин від надвірнянця Юрія Боринця.

Художник розвісив свої роботи на будівельному паркані біля платформи № 6 — Надвірнянський напрямок.

 

За словами самого митця, він монтував виставку лише п’ять хвилин. Просто поскріпляв картини степлером. Чому на вокзалі? Просто йому подобається це місце, бо воно «надає якоїсь концептуальності».

«Ця виставка якби є таким віддзеркаленням існуючої ситуації у нашому суспільстві, якоїсь необов’язковості, — каже мистецт­вознавець Анатолій Звіжинський. — Ніхто не відповідає за свої обіцянки чи за те, що творчу людину треба поважати. Два роки тягнулася історія з відкриттям в Івано-Франківську Центру сучасного мистецтва. Зараз вона ніби доходить до якогось логічного вирішення. Ця виставка чимось нагадує ту ситуацію. Місяць тому Юрій домовився з центром «Є» про свою персональну виставку. Його внесли у план. Привіз свої роботи до Франківська, а в «Є» про нього просто забули. Довго не думаючи, ми вирішили зробити таку привокзальну виставку. Художник завжди знайде вихід з будь-якої ситуації. Немає можливості виставляти роботи у рамках — виставимо їх без них».

Жіночі образи, дерева, ворони, маски, губи — все це дуже колоритно виглядало на фоні сірих парканів, обдертих рекламних оголошень і здивованих водіїв автобусів.

Виглядає, що перенесенням місця виставки художник лише виграв. Її побачили набагато більше людей. Навіть, незважаючи на те, що більшість просто не розуміла, що ж тут коїться.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.