Культура

Макаров пропагував українські фільми

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Наш кор. У п’ятницю,17 жовтня, режисер, шеф-редактор журналу «Український тиждень», Юрій Макаров у кінотеатрі «Люм’єр» демонстрував власноруч відібрані короткометражні фільми. Презентація відбулася у рамках промо-туру журналу «Український тиждень».

Фестиваль «Українського тижня» розпочався у вересня і триватиме до листопада цього року. У межах акції відбувається виставка карикатур та показ короткометражних фільмів новітнього українського кіно. Крім того, шеф-редактор журналу зустрічається із читачами журналу та просто шанувальниками української культури.

Як розповідає Юрій Макаров, коли починали показувати короткометражки, то боялися, що народ не сприйме: «Коли ми це привезли у перше місто, Херсон, то я страшенно боявся. Адже це специфічне видовище, треба мати певну тренованість, певні напрацьовані м’язи для того, щоб таке кіно дивитися. Я думав, подивляться 20 хвилині, а потім потягнуться до виходу. Але ні. Сидять дві години, як зайчики, і навіть в туалет не бігають», — каже Юрій Макаров. Те саме, за його словами було і в Сімферополі, у Дніпропетровську, у Запоріжжі, у Луганську, у Донецьку.

Таке сприйняття, очевидно, надихнуло організаторів у майбутньому зробити з цього своєрідний «ритуал»: «Ми також виберемо підбірочку на півтори-дві години і спробуємо це перетворити на такий більш-менш сталий ритуал, коли ми представляємо, що діється в українському кінематографі», — планує Ю.?Макаров.

Щодо журналу «Український тиждень», то

Ю.?Макаров переконував, що видання ні від кого не залежить. «Так говорять 99,9?% людей, які представляють друковану продукцію». Але для того, щоб дійти висновку, що журнал справді ні від кого не залежний, порадив переглянути підшивку: «Там (у журналі — ред.) лають, принаймні з політичних сил, — фактично всіх. А хвалять тих, кого здебільшого всі присутні поважають. Це той рідкісний випадок, коли іноземний інвестор — це добре». Співавтором проекту журналу «Український тиждень» є австрійська компанія ECEM Media GmbH.

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.