Культура

Любов по-мельничуківськи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Здається, фестиваль пам’яті Тараса Мельничука неабияк пожвавлює літературне життя Франківська. Цьогоріч читали поезію та говорили про неї в рамках фесту вже втретє. «Несімо любов планеті!», – під такої назвою зібралися літератори Прикарпаття і не тільки цими вихідними.

Учасниками фесту були знані письменники, серед яких Олег Лишега, Ярослав Ясінський, Степан Процюк, Тарас Прохасько, Євген Баран, Тарас Григорчук, Мирослав Лазарук, інші. Знаково, що відкривав літературне свято лауреат премій Шевченка та Мельничука, а також друг останнього – відомий поет Василь Герасим’юк. До речі, востаннє Герасим’юк, який живе в Києві, відвідував Івано-Франківськ ще десять років тому. Як завжди, прогнозовано цікавою була презентація нового перекладу Галини Петросаняк книги німецького автора Алєксандра Гракха «Ось іде людина». Авторка перекладу розповідала чимало цікавого про Баварію, ілюструвала розповіді фотографіями, зачитувала уривки з перекладу, значна частина яких – про життя й побут Галичини 30-40 років минулого століття. А найцікавіше – заінтригувала героєм книги, актором, уродженцем Городенки, який став зіркою Голлівуду. Зауважимо, що наразі цієї книжки на полицях книгарень ще немає.

Теплою, та, як завжди, із психоаналізом була презентація нової книги Степана Процюка «Тіні з’являються на світанку». А ще – читання Дзвінки та Богдани Матіяш, вечір духовної поезії за участю Любомира Стринаглюка, інших молодих або зрілих та знаних поетів.

Камерно, органічно і з любов’ю. Дуже хочеться, щоб така особливість «мельничуківського» фесту збереглася надовго.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.