Культура

Ляльки запрошують

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда  У суботу, 19 вересня, — відкриття 65‑го театрального сезону в обласному театрі ляльок. За словами директора театру Романа Братковського, лялькарі мають чим потішити як найменших, так і дорослих.

Щодо нових вистав, то це — «Людвіг і Тутта» — постановка про любов, яка спіткала курку й лиса. Також — «Червона квіточка». Без сумніву приємною несподіванкою стане вже четверта вистава для дорослого глядача — «Крихітка Цахес».

Наступний рік лялькарі зустрінуть «Казкою про Ксеню та 12 місяців» і, звісно, традиційними новорічними ранками. Як розповів директор театру Роман Братковський, до ювілейних святкувань (театру — 65 років) у березні планується провести фестиваль, зняти відеофільм про історію театру, записати диск із піснями із лялькових вистав, провести цікавий капусник, на який зможуть втрапити усі охочі. Проте все це лише за умови фінансування. Наразі, за словами пана Романа, держава не може покрити навіть енергозатрати лялькового театру. Щодо запрошень, які театр отримав на цьогорічні фестивалі до Польщі та Литви, то їх доведеться відхилити, бо управління культури вже відмовило у фінансуванні поїздок.

До речі, колектив лялькарів на початку вересня взяв участь в XI Міжнародному фестивалі «Мандруючі зірки». Фестиваль був присвячений 150‑літньому ювілею класика єврейської літератури Шолом-Алейхема. Мюзикл від іванофранківців «Скрипаль на даху» — єдина постановка у модерновому жанрі, представлена на київській сцені.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.