Культура

Літературний ЛІКБЕЗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда У четвер, 6 листопада, у Франківській, «Химері» гостювали головний редактор незалежного культурологічного часопису «Ї» та Ірина Магдиш, співредактор часопису. Багато цікавого і корисного прозвучало з їхніх уст, зокрема з царини сучукрліту та видавничої справи на теренах Галичини.

Та найцікавішим було те, що багато цікавого і незнаного до сьогодні більшістю галичан, відкривається на сторінках книг і часописів, які видає недержавна громадська організація, майстерно залучаючи спонсорські кошти. Хоча поки що… в основному від міжнародних фондів та організацій.

Бо наші підприємці, як розповіла Ірина Магдиш, ще не можуть перестати жити «сповна», що означає для них здійснення одного-єдиного бажання: все одразу — і в одні штани. Але не про це. Може виростемо…

Незалежний культурологічний часопис «Ї» вже впродовж 19 років формує базові засади громадянського суспільсьва України, займаючи чітко визначені позиції з усіх найважливіших питань суспільного і політичного розвитку України.

Організація випускає квартильник, часопис «Ї», Молодіжний додаток до квартальника, а також книги відомих політологів та культурологів.

До речі, електронна версія Незалежного культурологічного часопису «Ї» є найбільшим багатомовним електронним журналом України.

З творенням часопису співдіє постійний семінар — «Діалог над кордонами», що досліджує проблеми культурного та політичного прикордоння, а також щорічні Міжнародні конференції з питань транскордонного культурного, політичного та економічного співробітництва.

Про волинян, галичан, про вірменський світ Галичини, про жидів і А. Міцкевича, який наполовину був жидом, про З.?Фройда, який був родом з Тисмениці, про сексуальні оргії, які були в Богородчанах, і багато іншого можемо прочитати про себе. Видавництвом «Лілея-НВ» було презентовано останні номери часопису «Ї», а саме:» ГЕБРЕЙСЬКИЙ ЛЬВІВ», «УКРАЇНА-ЄС. 2008. НОВА ГРА», „ВОЛИНСЬКИЙ УСЕ?СВІТ» та «ГЕБРЕЙСЬКИЙ УСЕ?СВІТ ГАЛИЧИНИ».

До 20?річчя існування журналу автори пообіця­ли, що буде видана дуже, здається, контраверсійна книга про поета Василя Вишиваного (В. фон Габсбург), якого готували на престол Польщі, а він обрав Україну.

Що ж, чекатимемо і читатимемо.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.