Культура

Лікування словом

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

10 квітня у приміщенні обласної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася презентація книги Василя Нощенка «Коханець леді Ципердюк». 

 

Василь Нощенко за фахом лікар-психіатр, проте творчість — це те, без чого він себе не ми­слить. «Письменство — моє хобі», — розповідає автор вже не першої книги.

Цей роман є пародією на постмодерн, тут гротеск та іронія над суспільством і собою. Є алюзії на сучасні політичні події та чиновників. У китайців є побажання-прокльон: щоб ви жили в епоху перемін. «Ми в таку епоху й живемо, тому на соціальні пертурбації і негаразди я вирішив поглянути з гумором». Всі персонажі твору Василя Нощенка померли жахливою смертю.

Цікаво дізнатися у автора роману як у фахівця-психіатра:

—?Який соціальний діагноз нашого суспільства є найбільш трагічним?

—?Соціальна незахищеність найбідніших верств населення. Це найбільший стрес.

—?Яка цьому рада?

—?Я не політик. Можу тільки спробувати показати як змінити пріоритети і подивитися на те, що відбувається по?іншому. Є поняття еріксоніального гіпнозу і його смисл у тому, що невирішуване можна сприймати по?іншому або просто втратити до нього інтерес.

Події роману невигадані, але крізь призму авторської інтерпритації.

Глибокий лірик зі здоровим цинізмом, поет і письменник, співець і мислитель, та це ще не всі грані, які розкрив у собі лікар-психіатр Василь Нощенко. Що ж, нехай не мовчать Музи!

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.