Культура

Кольори Ярослава Василика

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрилася виставка тернопільського художника-аматора Ярослава Василика.

Інженер-будівельник за фахом Ярослав Василик 38 років проектував будинки, але не зрадив дитячій мрії — стати художником. Зараз чоловік на пенсії і весь вільний час присвячує саме живопису.

Ази художнього мистецтва Ярослав Василик вивчав сам, читаючи фахові книжки та конспектуючи їх. Зараз у його доробку близько 500 картин, каже, якщо ще не враховувати подарованих та тих, що є в музейних фондах. Усі роботи — автобіографічні, пов’язані з життям художника.

«Я мав мрію стати художником, щось тихенько собі малював удома і ніхто їх не бачив, — розповідає Ярослав Василик. — Тут моя дружина почала просити, аби я десь виставив свої картини. Каже: «У тебе не гірші, я бачила». І так я вперше виставився у 1995 році в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Потім були ще шість персональних виставок у Львові та Києві».

У Франківську художник виставляється вперше. Під час презентації директор музею Михайло Дейнега попросив у Василика кілька робіт і для фондів Музею мистецтв Прикарпаття. Також він відзначив портрети тернополянина.

Сам Ярослав Василик каже, що відбирав роботи так, аби вони не загубилися у красі колегіати. Тому представив найяскравіші — щирі та позитивні, як і він сам.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.