Культура

Книжковий вимір осіннього Львова

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Головними заходами були: Конкурс «Найкраща книга Форуму видавців», Третій Міжнародний літературний фестиваль «Література в еру мас-медіа», Бізнес-форум «Український книжковий ринок», Перший відкритий чемпіонат України зі швидких шахів серед українських письменників та видавців, Доброчинна акція «Подаруй дитині книжку!»,

У списку спеціальних гостей — Давід?Дефі Гогібедашвілі (Грузія), Марцеліус Мартінайтіс (Литва), Януш Гловацький (Польща), Татьяна Толстая, Владімір Сорокін (Росія), Роман Іваничук, Роман Лубківський, Ігор Калинець, Олег Лишега, Кость Москалець та Юрій Андрухович (Україна) з групою «Карбідо» (Польща).

Гран-прі XV Національної книжкової виставки  одержала книга Вільям Шекспір. «Гамлет, принц данський» у перекладі Юрія Андруховича видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Для звичайного відвідувача форум був як завжди штовханиною біля палаток з книжками, чергою по автографи до улюблених авторів, пробігами з одного поетичного читання до іншого, катастрофічним браком часу побувати всюди, де хочеться побувати. Серед численних дійств — авторські читання, які проводилися тандемами — український та закордонний письменник, презентації незнаних в Україні літературних форм — для прикладу відеопоезія від московських гостей, поетичні читання тривалістю усю ніч з відомими й не дуже поетами, гепенінги, перформенси. Найбільше 15 Форум вигравав за рахунок присутності великої кількості закордонних авторів, але в той же час відчувалася відсутність декого з добре знаних українських, які завжди приїжджали на це свято.

А загалом в чотирьохденній колотнечі книжок, видавців, авторів, перекладачів і читачів було просто шалено позитивно від того, що всі ці поняття існують в українському культурному полі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.