Культура

Для Бога діти створили найкраще

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Міжнародний конкурс дитячих малюнків на сакральну тематику «Для Бога я створю найкраще» завершився виставкою у фортечній галереї «Бастіон».

Минулого четверга, 6 червня, автори найкращих картин отримали відзнаки, а відвідувачі галереї — неймовірні враження від розглядання, такої собі кольорової розмови з Богом. Позитивом і незвичним зображенням Бога їх вражали малюнки від юних художників із Росії, Польщі, Хорватії, Болгарії та України.

Це вже другий Міжнародний конкурс, який проводиться в Івано-Франківську. Цікаво, що минулорічна виставка й досі мандрує. Її остання подорож запланована до Чернівців на «Обнову-фест». Про мандрування нинішньої виставки ініціатор проекту, художник і музикант Ярема Стецик говорити не береться.

«Минулорічна виставка побувала у 17 місцях, а планували лише п’ять, — каже він. — Тому нині нічого планувати не будемо. Майбутнє всіх цих робіт залежить від кожного з нас. Не хотілося б, аби вони залишалися десь за шафою».

 

На виставці в «Бастіоні» експоновано близько 500 дитячих робіт, які компетентне журі відібрало з понад тисячі.

«Минулого року було багато якісних робіт, а зараз — ще більше, — говорить один із членів журі, реставратор Валерій Твердохліб. — Важко було оцінювати, бо у цих малюнках стільки радості та любові, що в тебе розбігаються очі. Ти не можеш їх оцінити, навіть, чисто з мистецької точки зору, настільки прекрасні. Дуже б хотілося звернутися до людей і попросити їх прийти та відвідати цю виставку. Це направду — шедеври. Такі виставки, такі роботи міняють світ і роблять його кращим».

Отож, організатори запрошують усіх набратися світла та добра від виставки «Для Бога я створю найкраще».

До речі, роботи з минулорічної виставки, яка скоро повернеться до Франківська, організатори готові безкоштовно роздати по офісах для всіх охочих. Єдина умова — треба надіслати їм фото-звіт, що малюнки справді виставлені на видному місці.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.