Культура

День святого Юрія у стилі «ЕТНО»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда З 9 по 11 травня в урочищі Бідун, що поблизу с. Крилос Галицького району, пластуни відсвяткували свято Юрія, якого вважають своїм покровителем.

Традиційна акція пластунів «Свято весни» — це триденне таборування, що має стати для юнацтва підготовкою до довготривалого табору влітку. Понад триста учасників з Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, Іваниківки, Фраги, Білих Ослав, Надвірної, Кут, Рожнятова та інших міст з’їхалися на цьогорічне «Свято весни». Завітали до пластунів і гості з Тернопільщини (осередок «Підгайці»).

Протягом таборування юнацтво мало можливість позмагатись між собою у спортивних іграх, інтелектуальних брейн-рингах, мистецьких конкурсах, а також взяти участь у тереновій грі та смузі перешкод. Також були вправляння у готуванні їжі в польових умовах.

Родзинкою та цікавинкою святкувань був показовий церемоніал з відтворенням українських весільних традицій. Учасниками цього дійства, звісно, було старше юнацтво. Оскільки ватра була тематичною, то пісні, що співалися, теж були виключно на весільну тематику. З розповідей учасників святкувань, найбільш колоритними акторами весільного церемоніалу були молодята, ролі яких виконували Ганна Головата та Ярема Малик.

За словами коменданта заходу, «такими вишколами у Пласті ми готуємо юнацтво до життя у суспільстві».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.