Культура

Балет Писарєва у Франківську

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У неділю, 23 травня, на сцені облмуздрамтеатру в рамках проекту «Схід-Захід» виступив Донецький національний академічний державний театр опери та балету імені Анатолія Солов’яненка. Донеччани показали балет Едварда Гріга «Пер Гюнт».


«Цей балет ми вибрали не випадково, – каже народний артист України і художній керівник театру Вадим Писарєв. – У ньому є вічна тема покаяння та любові, яка актуальна завжди і всюди. А вперше я виступав на франківській сцені у балеті «Лебедине озеро» – теж історії кохання».

У суботу, 22 травня, Вадим Писарєв запропонував майстер-клас студентам Інституту культури і мистецтв ПНУ ім. Стефаника. Там він зауважив одного зі студентів і запросив його попрацювати у Донецькому театрі опери та балету.

Творча співпраця Вадима Писарєва та художнього керівника обласної філармонії Володимира Павліковського вже дала перші плоди. Незабаром в Івано-Франківську відкриють балетну школу Писарєва.

До речі, у четвер, 27 травня, іванофранківці зможуть подивитися балет Фікрета Амірова «Тисяча і одна ніч» у виконанні донеччан. Приходьте, не пошкодуєте!


Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.