Культура

Акварельне життя Яніни Кісельової

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда  Кажуть, що коли людина готова вчитися — приходить учитель. Інколи того вчителя треба шукати. Якщо йдеться про розвиток таланту дитини, то, звісно, багато залежить від батьків.

У четвер, 10 вересня, в малому залі Івано-Франківського худож-нього музею відкрилася перша виставка 14‑літньої художниці Яніни Кісельової. Дівчинку вітали батьки, художниця Тетяна Павлик, товариші з дитячої музичної школи № 1, вчителі, гості виставки. Талановита дівчинка — так казали майже всі.

Із пензлем Яніна заприятелювала ще в чотири роки, коли її віддали на навчання до художниці Анни Кирпан. Згодом була худож-ня школа — уроки у Назарія Кардаша. Сьогодні, попри навчання у гімназії, безліч різних захоплень, гуртків і шкіл, Яніна продовжує навчатися художньому мистецтву. Тепер у Тетяни Павлик.

За словами пані Тетяни, дещо замкнена, але дуже щира та відкрита, врешті сильна духом Яніна — одна з наймолодших і найталановитіших її учениць. «Образотворче мистецтво завжди вимагає тонкого відчуття. А акварель просто не любить поправок: або пан, або пропав, — говорить художниця. — Те, що Яніна у свої 14 років малює майже професійно, свідчить, що в неї вже є творче «Я».

Впевнитись у цьому може будь-хто. Достатньо переступити поріг художнього музею. До 24 вересня.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.