Культура

Африка від Лідії Темної

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У книгарні «Є» відкрилася виставка молодої хмельницької художниці Лідії Темної «Обличчя Африки».

Понад 20 картин розповідають про культуру, традиції та проблеми африканського континенту. За словами самої художниці, у своїх картинах вона показує правду про те, що у світі й досі є голод.

Її картини насичені, образні та дуже колоритні. Найцікавіше, що сама художниця в Африці ніколи не була. Каже, як випаде нагода, то обов’язково туди помандрує.

«В Африці я була лише подумки, коли створювала цю серію картин, — розповідає Лідія Темна. — Передивилася багато фільмів, фото, перечитала купу книжок, вивчала їхні звичаї. Є дуже неординарні. Наприклад, у племені хамер чим більше чоловік б’є жінку, тим більше доводить свою любов до неї. А в племені мосі кожна жінка носить в губі велике дерев’яне коло — чим більші сережка та губа, тим завидніша наречена».

Над виставкою «Обличчя Африки» художниця працювала близько року. А взагалі живописом почала займатися лише три роки тому. В Івано-Франківську вона виставляється уже вдруге.

 

«У минулій виставці «У пошуках світла» Лідія Темна говорила про загальні людські цінності та те, що є сенсом буття, — говорить куратор виставки Євгеній Філатов. — Цього разу вона також бере суспільну тематику — проблему голоду та бідності. Також тут показані африканські жінки зі своїм уявленням про красу. Виставку об’єднує один спільний колорит з дуже багатою гамою глибоких відтінків».

Лідія Темна й далі планує продовжувати тематику етносу. Каже, що наступна серія буде присвячена народу майя.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.