Культура

У Космачі встановлять 3D-проєкцію старовинної церкви, яка згоріла 40 років тому (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Космачі встановлять 3D-проєкцію церкви Святої великомучениці Параскеви.

Інтерактивний простір створять на місці зруйнованого храму. Над візуалізацією проєкту працювали викладачі та студенти Університету Короля Данила, йдеться у сюжеті Канал 402.

За основу взяли креслення доцента УКД Зеновія Соколовського. А також архівні зображення, описи і фото, які вдалося віднайти.

До теми: Без бляхи і пластику. Мешканці села своїми силами реставрують 278-літню церкву, де молився Шептицький

Об’єкт базуватиметься на обмірах наявного храму. А також його попередніх візуальних обстежень та втілюватиметься із врахуванням особливостей зображення церкви на світлинах різних років.

Читайте: Щоб без бляхи і золота. У Франківську студентів навчають рятувати старі церкви (ФОТО)

Представили макет церкви під час науково-практичної конференції «Церква Параскеви у селі Космач. Минуле. Теперішнє. Майбутнє». На ній також обговорили актуальні проблеми архітектури, історії та мистецької спадщини.

На сьогодні відомо про два іконостаси церкви Великомучениці Параскеви: перший датується 1718 роком, а другий – 1773 роком. У збірці Музею мистецтв Прикарпаття зберігаються ікони з обох іконостасів. З церкви Святої великомучениці Параскеви вцілів лише другий іконостас храму, який Сергій Параджанов використав під час знімання «Тіней забутих предків».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.