Кримінал Світ Фото

Франківський “стрілець” заявив у суді, що за його смерть обіцяли 50 тисяч доларів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Прокурор зазначив, що ризики, які були у справі не змінилися – обвинувачений може втекти від слідства або тиснути на свідків.

Михайла Дерещука обвинувачують у замаху на вбивство з хуліганських мотивів (ч.2 ст.115 ККУ). На минулому засідання суд обрав для нього запобіжний захід тримання під вартою на 60 діб до 29 вересня.

У четвер, 28 вересня, міський суд розглянув клопотання про продовження запобіжного заходу Михайлові Дерещуку, який у центрі міста розстріляв у машині підприємця Ігоря ГербінаСправу розглядає суддя Островський.

За словами прокурора, наразі триває досудове розслідування. Зокрема продовжують проводити експертизи. Також прокурор зазначив, що ризики, які були у справі не змінилися – обвинувачений може втекти від слідства або тиснути на свідків чи вчинити якісь інші злочини.

“Я не визнаю вину. Я не збирався вбивати Гербіна. У нас був конфлікт, із застосуванням фізичної сили з його боку, але вбивати його не збирався, – зачитав з листка Дерещук. – Обвинувачення сформовано не вірно”.

Також Дерещук розповів, що він страждає на гіпертонію, але допомоги йому не надають.

”За мене була винагорода 50 тис доларів. Не знаю чи живим чи мертвим. Все ця інформація є в інтернеті”, – заявив обвинувачений.

Суд залишив під вартою Дерещука, який влаштував стрілянину в центрі міста. Термін запобіжного заходу продовжили до 1 грудня.

Нагадаємо, що 31 липня поблизу міської ратуші впритул розстріляли автомобіль “Ауді”, в якому був місцевий підприємець Ігор Гербін, більш відомий за прізвиськом Червонець.

Поліцейські встановили, що стріляв у підриємця Михайло Дерещук. Автомобіль, на якому зловмисник втік, знайшли протягом години, в машині був і пістолет. Того ж дня поліція затримала Дерещука у приміському селі Чукалівка.

Обвинувачений двічі притягувався до відповідальності за хуліганські дії, має судимість. За замах на вбивство йому загрожує довічне ув’язнення.

За словами начальника ГУНП в Івано-Франківській області Віктора Шкутова, основним мотивом замаху на Ігоря Гербіна у затриманого була помста. За декілька днів до стрілялнини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження.

У тілі Ігоря Гербіна виявили 4 кулі. Йому провели кілька операцій, але чоловік не зміг перенести травм, які отримав під час стрілянини у середмісті Івано-Франківська.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.