Гроші

Політична ситуація в Україні на промисловість Івано-Франківська не впливає, – Богдан Білик

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Активність івано-франківських підприємств та організацій у 2013 та І півріччі 2014 року продовжує набирати обертів, незважаючи на несприятливу ситуацію в Україні. І навіть обмеження експорту окремих груп товарів на терени Російської Федерації, на економічні показники міста впливу не має.

промисловість

В Івано-Франківську зареєстровано понад 27 тисяч організацій і підприємств, з яких 17 тисяч – фізичні особи і 10 тисяч – юридичні. Економічно активних підприємств налічується 3220, з яких 0,1% – великі підприємства, 4,1% – середні, 95,2% – малі. За 2013 рік вони реалізували продукції на понад 25 млрд. грн., а це на 35% більше, ніж у 2012 році, повідомляє Курс.

Про це прозвітував начальник управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Богдан Білик на оперативній нараді у міського голови.

Політична ситуація в Україні у 2014 році стала складною, проте на івано-франківські підприємства та організації не вплинула надто сильно. За перше півріччя підприємства основного кола реалізували продукції майже на 2 млрд. грн., що складає 91,6% відносно минулого року. Найбільше падіння спостерігається у виробництві та постачанні газу, електроенергії, води, тепла. За словами Богдана Білика, якщо відкинути економію на перелічених показниках, то падіння економіки складає усього 3% у порівнянні з минулим роком. Хоча за останні кілька місяців вже спостерігався приріст, у зв’язку з чим очікується, що за два місяці місто наздожене минулорічні показники.

«Я думаю, що ситуація, яка сьогодні склалась в країні, впливу на нашу промисловість не має. По експорту до Росії – якщо у 2012 році ми туди експортували близько 50%, у 2013 – 16,7%, а за перше півріччя 2014 року – 16%. Падіння експорту в Росію відбулось лише за рахунок м’ясокомбінату. Всі інші підприємства ексортують як і раніше, – каже Богдан Білик. – Але є плюс у тому, що 45% продукції ми експортуємо до країн Євросоюз, а це високий показник».

Начальник управління каже, що близько 70% продукції власного виробництва у минулому році експортувалося. Таким показником не може похизуватись жодне українське місто.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.