Війна

Військові з КНДР можуть піти у наступ у Курській області найближчими днями – NYT

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Українських військовослужбовців попередили, що найближчими днями вони можуть стикнутися в Курській області з північнокорейськими військовими, яких режим Кім Чен Ина відправив у росію. Про це у понеділок, 28 жовтня, повідомляє NV.ua з посиланням на матеріал The New York Times.

Читайте: Удвічі дешевше, ніж у виробників. Як у франківській майстерні Seraphym роблять дрони

Артем Холодкевич, заступник командира 61 механізованої бригади України, заявив, що командування попередило його про можливий напад.

Вони попередили нас про атаку в найближчому майбутньому. Імовірно, це станеться в найближчі кілька днів, — каже Холодкевич.

За словами українського офіцера, який побажав залишитись анонімним, в Україні випустили україно-корейський словник для військових ЗСУ, щоб вони могли звертатися до північнокорейських солдатів й закликати їх капітулювати.

Як зазначає видання, очікується, що війська КНДР мають допомогти росіянам в Курській області. Однак аналітики вважають, що обіцяні Ким Чен Ином 10 тисяч північнокорейців «замало, щоб вплинути на загальну ситуацію на полі бою».

Якщо їхня чисельність зросте, я очікую, що їхній вплив стане очевидним під час російського контрнаступу, — заявив Джон Форман, колишній військовий аташе Великої Британії в Москві та Києві.

Як пише The New York Times, наразі незрозуміло, яким чином північнокорейські війська підтримають російський контрнаступ у Курській області.

Зазначається, що північнокорейці не брали участі в боях з 1950-х років. Тож якщо їх відправлять на передову, їм доведеться стикнутися з досвідченими українськими військовими.

Віктор Кевлюк, відставний український полковник, який нині працює в Київському центрі оборонних стратегій, зазначив, що координація між ними та російськими військами може стати проблемою. Адже вони говорять різними мовами, мають різну підготовку, а війська КНДР не знайомі з територією, на якій їм доведеться воювати.

Кевлюк також висловив припущення, що північнокорейців можуть використати для атак на українські позиції, дотримуючись давньої стратегії росії — накрити противника хвилями наземних атак.

“Північнокорейські підрозділи штурмуватимуть найукріпленіші позиції українців, а регулярні російські війська консолідуватимуть захоплені об’єкти та позиції. Російська тактика залишається незмінною: реалізувати чисельну перевагу особового складу за підтримки артилерії”, — зазначив він.

Читайте: «Тихий» і «Рішало». Як Михайло Рудяк і Микола Лозинський працюють на медеваці

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.