Кримінал

6 тис доларів за «тимчасово непридатного». У Франківську судили чоловіка, який обіцяв знайомому вплинути на ВЛК

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

8 жовтня Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі місцевого мешканця, який обіцяв знайомому повпливати на рішення ВЛК за 6 тисяч доларів.

Як ідеться у матеріалах у справи, чоловіка обвинувачували в тому, що він отримав «неправомірну вигоду для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та обіцянку здійснити вплив за надання такої вигоди».

ВЛК

Так 24 січня 2024 року приблизно о 15 години на території обласної клінічної лікарні обвинувачуваний зустрівся зі знайомим, якому пообіцяв виплинути на рішення голови та членів ВЛК. Щоб ті визнали його тимчасово непридатним до військової служби. Коштувати така послуга мала 6 тисяч доларів.

29 лютого теж близько обіду в приміщенні гаражу він отримав від «клієнта» частину суми – 4 тисячі доларів.

Обвинувачений свою вину у суді визнав. Пояснив суду, що він проходив військову службу у лавах ЗСУ, мав знайомих серед членів військово-лікарської комісії. 5 січня до нього звернувся знайомий та попросив «вирішити питання». 24 січня він зустрівся з ним і пообіцяв вплинути на голову та членів ВЛК. За це останній мав дати йому 6 тис доларів. 29 лютого — отримав частину суми.

У суді запевнив, що у вчиненому він щиро розкаюється. Просив врахувати, що на його утриманні перебуває двоє малолітніх дітей, один з яких має онкологічне захворювання. А він сам є інвалідом ІІІ групи.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 9 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 153 000 гривень.

Читайте: На Закарпатті викрили керівництво приватного університету, де зараховували 225 фейкових студентів

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.