Люди

На Прикарпатті судитимуть лікаря, через якого померла 7-річна дівчинка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На Івано-Франківщині судитимуть лікаря-анестезіолога. За даними слідства, через його недбалість померла 7-річна дівчинка, повідомляє прокуратура.

Читайте: Прикарпатець, який зґвалтував та вбив 9-річну родичку, після апеляції отримав довічне

На Прикарпатті судитимуть лікаря, через якого померла 7-річна дівчинка

Прокурори Коломийської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо лікаря-анестезіолога Коломийської центральної районної лікарні, який під час проведення анестезії перед оперативним втручанням неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть дитини (ч. 2 ст. 140 КК України), – йдеться у повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що у квітні 2020 року до Коломийської центральної районної лікарні госпіталізували 7-річну дівчинку з діагнозом «гострий апендицит».

За інформацією прокуратури, перед оперативним втручанням лікар-анестезіолог порушив «Локальний протокол лікування гострого апендициту у дітей». Через це під час наркозу у дитини виник анафілактичний шок. Усі реанімаційні заходи протишокової терапії були неефективними, 7-річна дівчинка померла.

Висновком комісійної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв’язок між діями медика та смертю дитини, – пишуть у прокуратурі.

За вчинене лікарю загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Коломийського райвідділу Нацполіції в Івано-Франківській області.

Читайте: Поліцейські затримали калушанина, який вкрав гроші у пенсіонерки

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.