Соціум

Студентка УКД отримала державний грант на навчання 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Студентка Університету Короля Данила Дарія Сидор – одна з перших, хто здобув державний грант на навчання. Дівчина отримала підтвердження в «Дії» та вже очікує, аби грантові кошти надійшли на рахунок університету. Дарія закінчила Фаховий коледж УКД й запевняє, що грант вдалося одержати  завдяки тому, що в підготовці до НМТ їй допомагали саме викладачі цього вишу.

Читайте: Понад 340 000 грн зібрали на ЗСУ студенти УКД

Студентка УКД отримала державний грант на навчання 

До НМТ нас фахово і якісно готували в коледжі УКД. Це, як на мене, вдалий симбіоз співпраці та підтримки. Зокрема, літературу й мову ми студіювали з пані Олею Петрів, а історію України досліджували з Ярославом Штаньком. Я навчалась у найкращих, тому й склала на високі бали, що дало змогу згодом претендувати на державний грант, – ділиться  студентка. 

Дарія отримала 197 балів з історії України та 183 бали з української літератури. Її середній бал становить 170, що, власне, і стало основою для гранту. Студентка зізнається, що після завершення Фахового коледжу УКД не розглядала для себе інших ЗВО й тому продовжує навчання в Університеті Короля Данила, прагнучи невдовзі працювати на благо рідного Івано-Франківська.

Моя впевненість у продовженні навчання в університеті за обраною спеціальністю ще з коледжу. Саме тут я зрозуміла, що право – це моя пристрасть. Від  початку навчання я відчувала підтримку викладачів кафедри права, які повсякчас допомагають мені розвиватися як майбутній юристці. Вагому роль у цьому відіграла й проєктна менеджерка напряму Ірина Припхан – моя наукова керівниця. Завдяки академічній свободі, яка панує в університеті, я змогла досліджувати винятково ті теми, які відповідають моїм принципам та цілям. Обираючи УКД, я свідомо розумію, що й надалі хочу розвиватися саме тут, – говорить Дарія.

До слова, наразі в Університеті Короля Данила є понад 100  претендентів на державні гранти, 73 із яких уже отримали підтвердження через застосунок «Дія».

Читайте: В УКД прозвучали «Бесіда і співанки», приурочені до 80-річчя депортації українців

На правах реклами

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.