Соціум

Руслан Марцінків: Підтримку українського війська будемо далі посилювати

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

З чергової волонтерської поїздки на схід повернулися франківці на чолі з міським головою. Руслан Марцінків уже всьоме цього року навідався в зону бойових дій на Харківщині, Донеччині й Запоріжжі. Для різних військових частин вони завезли допомогу для боротьби з ворогом: FPV-дрони, «мавіки», РЕБи та багато інших корисних речей.

Руслан Марцінків: Підтримку українського війська будемо далі посилювати

Вперше до волонтерської поїздки долучився заступник директора КП «Муніципальна інспекція “Добродій”» Юрій Титоренко. Йому, каже, було незвично їхати на фронт у ролі волонтера. Адже раніше він служив бойовим медиком у 10 гірсько-штурмовій бригаді.

Ми доставляємо хлопцям потрібну їм допомогу. Надіюся побачити тих хлопців, з якими разом воював, і передати їм потрібні речі, — сказав Юрій Титоренко.

Франківці традиційно завернули до 10 гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» та її 109 батальйону. Передали коломийцям ноутбуки, «мавіки», а також по 50 FPV-дронів. Міський голова Руслан Марцінків вручив бійцям міські відзнаки «За честь і звитягу» та іменні годинники.

Бійцям із 4 танкової бригади волонтери привезли 50 FPV-дронів. Для тактичної групи «Сапсан» 24 бригади передали 30 FPV-дронів, 10 FPV-дронів із автонаведенням і ретранслятор, а для батальйону «Свобода» Національної гвардії — 100 FPV-дронів, «мавік» та іншу допомогу.

Від щирого серця хочу подякувати громаді Франківська, команді мера і власне меру Руслану Марцінківу за системну підтримку. Бо ці FPV-дрони й дозорні дрони, якими ви допомагаєте, це не просто обладнання. Головне, що вони бережуть життя наших бійців. Ця допомога — боєздатність і життя нашого батальйону. Тому від усього батальйону і від кожного бійця щира подяка. Заїжджайте частіше! — такі вдячні слова франківські волонтери почули від командира батальйону «Свобода» Петра Кузика.

Франківські волонтери також завернули до земляків, які нині на Покровському напрямку будують фортифікаційні споруди, і подякували їм від імени громади за працю, потрібну для захисту країни від ворога.

Івано-Франківськ — це надійний тил для українського війська і його підтримка є серед першочергових завдань міської влади. Ми будемо далі її посилювати, — зазначив Руслан Марцінків після повернення з передової.

Як відомо, на потреби ЗСУ та військових – жителів міської громади – цього року в бюджеті Івано-Франківської МТГ призначено 601,1 млн грн. З них 215,6 млн грн — безпосередньо на соціальну підтримку військових та їхніх родин, які мають право на отримання грошової допомоги від громади за 12 програмами.

На 1 жовтня за цією статтею бюджету профінансовано 501,6 млн грн. І це в той час, як вилучений з місцевих бюджетів т. зв. військовий податок приніс для франківського бюджету втрати за 9 місяців у розмірі 305 млн грн.

 Мирослав Стефанців

Читайте: Руслан Марцінків: Соціальна ініціатива з оздоровленням родин військових є виявом нашої вдячности героям

На правах реклами

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.