Авто

В Коломиї судили водійку без прав, яка спричинила аварію, де постраждала дитина

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

10 жовтня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок у справі місцевої мешканки. Жінка, не маючи водійських прав, спричинила ДТП, в якій постраждала дитина.

Як ідеться у матеріалах справи, аварія сталася 17 липня 2024 року. Близько 15 години жінка, не маючи посвідчення водія, їхала технічно справним автомобілем марки NISSAN PRIMASTAR в селищі Гвіздець.

прав

В цей час у зустрічному для неї напрямку проїзною частиною дороги на мотоциклі марки «FORTE» без реєстраційного номерного знаку рухався чоловік, який попереду себе перевозив малолітнього пасажира.

Жінка виїхала на зустрічну смугу, де допустила зіткнення з мотоциклом. Унаслідок ДТП малолітній пасажир отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої травми живота та органів черевної порожнини з ушкодженням селезінки, що супроводжувалось внутрішньою кровотечею в черевну порожнину.  Дитині була проведена операція, а отримані ушкодження класифікували як такі, що є небезпечними для життя в момент отримання.

В суді обвинувачувана свою вину визнала повністю. Підтвердила, що того дня їхала за кермом, не маючи прав водія. Коли назустріч їй виїхав мотоцикл, вона злякалася і виїхала на зустрічну смугу. Рухалась вона орієнтовно зі швидкістю 30 км/год. Після ДТП на місці події викликала поліцію. Швидку допомогу викликали очевидці. Шкоду потерпілим відшкодувала в розмірі 100 тис. грн. періодично відвідувала дитину в лікарні. У вчиненому щиро розкаюється, просить її суворо не карати.

Законний представник потерпілого подав до суду заяву, де підтверджував, що заподіяні збитки відшкодовано, претензій вони не мають.

Суд ухвалив визнати жінку винною та призначити їй покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Разом з тим звільнити її від відбуття покарання, встановивши іспитовий термін.

Читайте: На Тлумаччині рятувальники деблокували водія з авто

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.