Соціум

У Франківську енергетики перевірятимуть, чи їхні боржники не підключилися до мереж самовільно

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Все частіше споживачі, яким вимкнули електропостачання, оплачують суму боргу, але оплату за повторне підключення не здійснюють. Натомість самостійно під’єднуються, зокрема до внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків.

Лише за вересень в Івано-Франківську виявили понад 60 таких випадків, після чого щодо споживачів була здійснена процедура повторного відключення.

Ми знаємо про випадки самовільного підключення і маємо механізми, щоб виявляти такі дії. В разі виявлення самовільного підключення, ми проводимо повторне вимкнення електроустановки споживача. А в окремих випадках складаємо акти про порушення Правил роздрібного ринку електроенергії. Тож наголошуємо на необхідності окрім заборгованості, сплачувати також роботу з підключення до мережі нашими працівниками, — повідомили енергетики

Окрім того, що дії з самовільного підключення до приладу обліку незаконні, споживач наражає себе на небезпеку, оскільки сам може бути ураженим струмом. Або може спричинити повне знеструмлення будинку чи пошкодження обладнання. В такому разі споживачу доведеться понести матеріальну відповідальність ще за ліквідацію аварії та відновлення електропостачання.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.