Афіша

Як читати українських класиків під час війни? Публічна лекція Ростислава Семківа у Франківську

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У четвер, 17 жовтня, о 18:30 у конференц-залі інноваційного центру «Промприлад» відбудеться публічна лекція літературознавця та письменника Ростислава Семківа.

Подію організовує програма промоції читання «Текстура», яку реалізує «Тепле місто».

Як читати українських класиків під час війни? Публічна лекція Ростислава Семківа у Франківську

Українська класика залишається завжди актуальною. Власне, в найгостріші моменти національної історії вона наголошує сенси, котрі були раніше менш видимі, звучали менш резонансно. Зрозуміло, що більш промовисто відлунюють тепер рядки поезій Шевченка, проте нової актуальності набувають і драми Лесі Українки, і вірші Антонича та Стуса, — розповідає Ростислав Семків.

Але чому ми постійно повертаємося до класики в намаганні віднайти свою ідентичність? Як читати й перечитувати тексти ключових постатей української літератури в часи війни? Організатори запрошують розібратись із цими запитаннями під час лекції письменника.

Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/a1w2aJAFLm8JELzC7 

Наприкінці заходу буде нетворкінг — неофіційне спілкування з лектором за напоями та солодощами, можливість підписати книжку та зробити фото.

Ростислав Семків — український письменник, літературознавець та літературний критик. Автор книжок «Пригоди української літератури», «Уроки короля жахів. Як писати горор», «Як писали класики», «Як читати українських класиків».

Зустріч проводять у партнерстві з видавництвом Stretovych.

Цей захід продовжує лекторій — серію подій із дієвцями культури. Над нею працює «Текстура» — програма з промоції читання, яку реалізує платформа «Тепле місто». Лекторій відбувається за підтримки благодійної організації Renovabis.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.