Люди

Лісівник з Франківщини Василь Надрага отримав нагороду Міноборони

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Василя Надрагу, лісничого Менчільського лісництва філії «Осмолодське лісове господарство» ДП “Ліси України” нагороджено відзнакою Міністерства оборони України – медаллю «Захиснику України».

Це не перша висока нагорода 31-річного лісівника.

Надрагу

За проявлену мужність, успішне планування та виконання завдань під час бою Василь Надрага нагороджений почесними нагрудними знаками Головнокомандувача Збройних сил України Срібним і Золотим хрестом.

Лісівник мобілізувався у березні 2022 року. Пройшов пекло війни на Донецькому напрямку пліч-о-пліч з побратимами 68 єгерської бригади ім. Олекси Довбуша. Виконував завдання командира протитанкового взводу, командира ремонтної роти.

Найважче у службі було втрачати людей, – розповідає лісівник. – Ремонтна рота – це не піхота, але це також пряма зустріч зі смертю. Адже евакуаційний взвод займається витягуванням бронетанкової техніки з-під вогню противника, а також з місць, яким загрожує захоплення ворогом.

За майже два з половиною роки служби Василь Надрага втратив багатьох побратимів з Рівненщини, Франківщини, Чернівеччини, Тернопільщини.

Зараз захисник повертається до цивільного життя. Продовжує працювати у лісовій галузі, здобуває третю вищу освіту (навчається у Львівському національному лісотехнічному університеті на спеціальності «Управління персоналом»). Виховує разом з дружиною п’ятирічну донечку. Не припиняє зв’язок з побратимами і сім’ями загиблих.

На сьогодні 275 працівників філій Карпатського офісу боронять східні кордони держави від ворога. 149 лісівників демобілізовані й поступово повертаються до роботи у лісі.

Читайте: У Підпечарах відкрили Меморіал героїв з 12 пам’ятними знаками

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.