Авто

Як вивчити правила дорожнього руху: основні лайфхаки для майбутніх водіїв

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Дотримання правил дорожнього руху – основне завдання кожного водія незалежно від певного виду транспортного засобу. При їх дотриманні вдасться виключити можливість аварійних ситуацій на дорогах, забезпечити безпечне водіння, оберігаючи себе, своїх пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

Але для новачків велика кількість теорії викликає певні складнощі: як швидко вивчити правила дорожнього руху під час проходження теоретичної частини? Для цього є певні лайфхаки, якими сьогодні може скористатися кожен охочий.

Корисні поради для ефективного вивчення

Насамперед рекомендується вивчати виключно офіційні матеріали – це мають бути підручники, різні навчальні відео та тести з актуальною інформацією. Адже ПДР в Україні регулярно змінюються, додають нові правила та норми, з якими має бути ознайомлений кожен майбутній водій.

Крім цього, слід врахувати ще кілька важливих порад:

  1. Практика за допомогою онлайн-тестів. Необхідно використовувати тести та питання, які ґрунтуються на ПДР – це відмінний спосіб перевірити свої знання та зрозуміти, які правила потрібно додатково повторити.
  2. Повторення та застосування знань на практиці. Іноді слід повторювати пройдений матеріал, щоб закріпити інформацію у пам’яті. У процесі прогулянки містом можна самостійно «перевіряти» знання правил дорожнього руху, розглядаючи різні знаки, дорожню розмітку.
  3. Використання систематичного підходу. Усі ПДР рекомендується розбити на невеликі частини, порції, щоб отримувати нову інформацію дозовано.

При цьому вивчати нові правила потрібно лише після того, як вдасться запам’ятати раніше пройдений матеріал. Завдяки тестам онлайн, присвяченим певним темам, можна проходити перевірку знань після вивчення кожної частини матеріалу.

Основні прийоми, перевірені практично

В основі програми кожної автошколи лежить вивчення ПДР з поступовим та впорядкованим розподілом інформації. Але далеко не завжди студентам достатньо інформації, яку вони отримують в автошколі.

Щоб підготуватися до іспиту з теоретичної частини в СЦ МВС, рекомендується регулярно писати конспекти з пройденого матеріалу. Таким чином, інформація набагато краще зберігається в пам’яті: при написанні конспектів відбувається не лише повторення пройденої теорії, але й додатковий переказ своїми словами.

Для візуального запам’ятовування слід використовувати всі переваги картинок, відео, різних карток. Наприклад, можна розглянути всілякі варіанти подолання складних перехресть у картинках. Тому в автошколах часто застосовують плакати та інші матеріали для якісного засвоєння навчальної програми.

Деяким студентам допомагає метод самостійного створення схем, замальовування конкретних ситуацій на дорогах. Цей метод працює за аналогією з написанням конспектів, але має додаткову перевагу – візуальне сприйняття інформації, яка була почута від викладача автошколи.

На правах реклами

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.