Кримінал

Дитина у лікарні! Пенсіонерка переказала шахраям 130 тис грн

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минулої доби, 7 жовтня, від рук аферистів постраждала мешканка 64-річна Івано-Франківської територіальної громади. До жінки зателефонували нібито з поліції. Шахрай сказав, що її дочка дверима травмувала дитину та знаходиться у поліції. Аферист запевнив, що на лікування дитини необхідні кошти в сумі 130 000 гривень.

Довірлива пенсіонерка, не роздумуючи перерахувала на рахунки аферистів кількома платежами вказану суму. А надалі, з жінкою, зв’язалась дочка і виявилось, що з нею все гаразд, повідомляють у поліції Івано-Франківщини.

Слідчі територіального підрозділу поліції за вказаним фактом шахрайства розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліція Прикарпаття застерігає мешканців від шахрайської схеми «Ваш родич у біді»:

  • якщо вам телефонують (часто вночі або вранці) та повідомляють, що родич потрапив у біду (вчинив ДТП, потрапив до лікарні тощо), і просять передати чи перерахувати гроші – це шахрайство.

Що робити?

Якщо Вам надійшов подібний дзвінок, негайно зв’яжіться з родичем або з людьми, які можуть бути поруч із ним, та перевірте отриману інформацію. А якщо телефон родича вимкнений, наберіть «102». Запам’ятайте номер шахрая та негайно повідомте його поліцейським.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.