Соціум

Руслан Марцінків: Соціальна ініціатива з оздоровленням родин військових є виявом нашої вдячности героям

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минулого тижня з шестиденного відпочинку в Береговому повернулося 35 жителів Івано-Франківської міської громади, рідні яких полягли за незалежність України в 2014-2024 роках. Закарпатці організували для них відпочинок на термальних водах та екскурсії своїм містом. Ця мандрівка вже вкотре відбулась завдяки дружній співпраці Івано-Франківська та Берегового.

Руслан Марцінків: Соціальна ініціатива з оздоровленням родин військових є виявом нашої вдячности героям

Реабілітація та лікування нині є надзвичайно дорогими, дозволити собі це може не кожен. Мерія нам це спонсорувала, то ж дуже дякуємо за це. Надіємось, це не востаннє, — сказала одна з учасниць рекреаційної поїздки на Закарпаття Ольга Чомко.

Інші її учасники увагу акцентували на тому, що такий формат відпочинку в колі людей, яких поєднує спільне горе, допомагає легше справлятися з важким емоційним станом, дає можливість трохи відволіктися, відпочити морально і фізично.

Читайте Руслан Марцінків: Турботу про соціально вразливих франківців вважаю одним із головних завдань

Із чисельною групою франківців зустрівся голова Берегівської РДА начальник РВА Віталій Матій. Як сказано на сторінці Берегівської міської ради в фейсбуці, екскурсії, відвідування термальних вод та активний відпочинок на свіжому закарпатському повітрі дали можливість франківцям відновити моральні та фізичні сили. «Сподіваюся, що співпраця з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим стане доброю традицією», – зазначено в дописі від імени Віталія Матія.

Знову Берегове, наше місто-побратим, прийняло родичів наших загиблих героїв і дало їм можливість відпочити та оздоровитися. З кожним роком все більше родин долучається до цієї ініціативи. Дякуємо за гостинний прийом для франківців, який організовує місто Берегове, — наголосив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Рекреаційна підтримка родин загиблих захисників з боку міської громади, звичайно, не обмежується оздоровленням у Береговому. Так само вже не перший рік сотні дітей військовослужбовців відпочивають у зарубіжних містах-побратимах Івано-Франківська.

Читайте Руслан Марцінків: Наше місто постійно долучається до будівництва фортифікаційних споруд на сході України

У рамках співпраці з ними під час цьогорічних літніх вакацій майже 200 дітей нинішніх фронтовиків, а також загиблих, зниклих безвісти та поранених, мали виїзди на відпочинок у Брагу (Португалія), Рибнік і Хшанов (Польща), Єлгаву (Латвія), Тракай (Литва) та Ніредьгазу (Угорщина).

Також у серпні майже півтора сотні дітей військовослужбовців, а також полеглих і зниклих безвісти бійців із складу 10 гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» прийняв на безплатне оздоровлення дитячий табір «Лімниця». Путівки усім їм оплатила Івано-Франківська міська рада.

Соціальна ініціатива з оздоровленням родин військовослужбовців є виявом нашої вдячности героям та однією з форм всебічної підтримки Збройних сил України з боку Івано-Франківської громади, — підкреслив міський голова Руслан Марцінків.

Мирослав Стефанців

На правах реклами

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.