Війна

Прикарпаття втратило ще трьох захисників – Івана Андрусіва, Івана Гончарика та Петра Бабінчука

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-Франківщина знову має болючі втрати. Не стало трьох захисників України: Івана Андрусіва з Рогатинської громади, Івана Гончарика з Коломиї та Петра Бабінчука з Лисця. Про це повідомляють місцеві органи влади.

Прикарпаття втратило ще трьох захисників – Івана Андрусіва
Іван Андрусів

Життя солдата Івана Андрусіва обірвалося у реанімаційному відділенні військового госпіталю Львова 2 жовтня, – повідомили у Рогатинській громаді. – Сюди потрапив з полігону зі складним запаленням легень. Понад п’ять тижні боровся за життя, пройшов кілька операцій. Та, на жаль, не витримало серце.

За інформацією на сторінці громади, Іван Зіновійович Андрусів народився 5 квітня 1975 року в селі Микитинці, згодом родина переїхала в село Григорів. Власну сім’ю Іван Андрусів створив у 2002 році, народили трьох дітей – Віталія, Володимира та Іванну.

Іван Андрусів був мобілізований до ЗСУ 12 березня 2022 року. Служив машиністом екскаватора в інженерній роті. Коли його життя обірвала хвороба, Івану Андрусіву було 49 років.

У четвер, 3 жовтня, траурний кортеж з тілом воїна прибув на Рогатинщину.

Жодні слова не можуть загоїти важку рану втрати, – йдеться у дописі на сторінці громади. – Нехай Бог дає сили пережити це горе. А добрий і світлий спомин про покійного залишиться нетлінним у пам’яті найближчих. Вічна пам’ять воїну Івану Андрусіву!

Прикарпаття втратило ще трьох захисників – Івана Гончарика
Іван Гончарик

Про загибель у бою Івана Гончарика повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

На жаль, прийшли скорботні новини. 29 вересня загинув коломиянин Іван Гончарик – водій-електрик інженерно-саперного взводу 2 батальйону 95 окремої десантно-штурмової бригади, – написав Богдан Станіславський. – Він мужньо виконував військові завдання на Курському напрямку.

За інформацією міського голови, Іван Гончарик мав авторитет серед бійців, високий рівень мотивації та підтримував моральний дух у підрозділі.

Це велика втрата для нашої громади та всієї України, – пише очільник громади. – Щиро співчуваю близьким та рідним. Нехай наш захисник спочиває з Богом. Вічна шана та пам’ять.

Прикарпаття втратило ще трьох захисників – Петра Бабінчука

На превеликий жаль, загинув і уродженець селища Лисець Івано-Франківського району Петро Бабінчук. Про це повідомили на сторінці Лисецької селищної ради.

На російсько-українській війні загинув уродженець Лисця Петро Миколайович Бабінчук, командир бойової машини, командир механізованого відділення, – йдеться у повідомленні. – У липні Петру Бабінчуку виповнилося тридцять років. Після закінчення історичного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника він служив у Збройних силах України, працював на Одещині.

За даними селищної ради, Петро Бабінчук пішов захищати Україну 26 лютого 2022 року. Загинув 30 вересня цього року під час виконання бойового завдання у Курській області.

Вічна пам’ять Герою, щирі співчуття його батькам – Оксані Степанівні та Миколі Васильовичу, всій родині, – пишуть у громаді. – Герої не вмирають, вони продовжують жити в нашій вдячній пам’яті!

Читайте: «У кожному з нас є віра в перемогу». У Франківську переселенки сплели 3,6 га маскувальних сіток

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.