Війна

Батьки Героя України Петра Федорчука отримали його “Золоту Зірку”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 1 жовтня, президент Володимир Зеленський вручив батькам полеглого Героя України Петра Федорчука з Івано-Франківщини орден “Золота Зірка”. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

батьки Петра Федорчука, Герой України

Юрій та Любов Федорчуки отримали орден “Золота Зірка” свого сина у День захисників та захисниць України.

Звання “Герой України” президент Зеленський присвоїв молодшому сержанту Петру Федорчуку за евакуацію поранених з передової, коригування вогню бригадної артилерії, а також знищення колони армії рф і п’ятьох росіян на заводі імені Ілліча в Маріуполі.

Петро Федорчук народився у Верховині. Потім з батьками переїхав до Явірника, де закінчив Зеленську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Воював ще у зоні проведення АТО\ООС, а потім і з початком повномасштабного вторгнення.

Петро Федорчук служив у 36 бригаді імені контрадмірала Білинського в Миколаєві. Постійно брав участь у боях на сході України. З початком вторгнення разом з іншими обороняв Маріуполь. Загинув у бою з російськими окупантами 12 квітня  2022 року, йому було 26 років.

У 2017 році Петра Федорчука нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни», у 2020 – відзнакою «Козацький Хрест», 29 березня 2022 року – орденом «За мужність ІІІ ступеня». Крім того – медалями “Лицар бойового чину” та «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно).

Читайте: Вони загинули за Україну. Старший солдат Олег Гринішак

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.