Люди

У Франківську лікарі поставили на ноги юнака після трьох інсультів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У відділенні реабілітації та відновного лікування Франківської ЦМКЛ зуміли поставити на ноги 23-річного пацієнта Арсена після трьох пережитих інсультів.

У цього молодого хлопця вже втретє трапився інсульт. Цього разу з дуже важкими наслідками, оскільки після його настання Арсен ще довго перебував вдома сам і не було своєчасного звернення за медичною допомогою. Повідомляють на сторінці ЦМКЛ.

інсультів

Спочатку Арсен не міг навіть самостійно повернутися на бік, лежачи у ліжку. У нього зовсім не рухалась ні нога, ні рука, оскільки був уражений цілий правий бік. Спершу ми пробували його посадити, потім поставити на ноги. І вже коли почали з ним активно працювати, то процес відновлення відбувався дуже швидко, – говорить фізичний терапевт Дмитро Духович.

Рання і безперервна реабілітація сприяли тому, що поступово показники пацієнта покращувались. Ба більше, результати були настільки швидкими, що  фахівці цьому дивувались.

Можливо, відіграв роль той факт, що молодий організм завжди сприятливіший до відновлення, аніж у старшої людини. Також його мама розповідала, що дуже сильно за нього молилась. І ми, звичайно, наполегливо з Арсеном працювали, адже реабілітація пацієнтів після інсульту завжди є дуже важкою. Головне – підібрати реалістичні цілі, здійснювати правильні фізичні навантаження і людина відновлюється. За тиждень часу Арсен фактично почав самостійно ходити, а за місяць – бігати, – говорить Дмитро Духович.

Читайте: Рятувальники допомогли туристці, якій у Карпатах стало зле

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.