Соціум

У Коломиї працівниця психоневрологічного інтернату побила підопічну

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У середу, 18 вересня, до представництва уповноваженого Верховної ради з прав людини в Івано-Франківській області надійшла інформація, що в жіночому психоневрологічному інтернаті у Коломиї працівниця закладу ймовірно побила підопічну.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі омбудсман Дмитро Лубінець.

Під час відвідування закладу були перевірені умови перебування підопічних в інтернаті на дотримання прав людини. Також моя представниця поспілкувалася з керівництвом закладу та потерпілою, у якої виявили великі синці в області спини та боків. Як результат – випадок справді зафіксували, викликали працівників поліції, — написав Дмитро Лубінець.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального Кодексу України. А саме: умисне легке тілесне ушкодження. Наразі розпочали досудове розслідування, обставини вчинення злочину з’ясовуються.

Адміністрація закладу, довідавшись про інцидент, усунула працівницю, яка побила підопічну, від роботи. Проводиться службове розслідування.

Наголошу, що ніхто не повинен бути підданий жорстокому поводженню чи покаранню. А якщо, на жаль, подібне трапилося – відразу повинна бути миттєва реакція державних органів, а винні – притягнуті до відповідальності, — каже Дмитро Лубінець.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.