Люди

Минулого року у Франківську створили 12 прийомних сімей

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківську відзначили Всеукраїнський день усиновлення.

Рішення усиновити дитину – не просте, однак кількість пар, які його приймають у Франківській громаді збільшується. Зокрема, за минулий рік у громаді створили 12 нових прийомних сімей, у три з яких уже прилаштували дітей. Про це повідомляє пресслужба сайту міського голови.

Є три сімейні пари, які стали на облік і вже народили дітей, є дві сімейні пари, які в очікуванні дитини, одна пара вагітна двійнею. Якщо говорити про минулий рік, де на обліку було 10 сімейних пар, то на даний період у нас є 35 сімейних пар, – каже начальниця Служби у справах дітей Ірина Рохман.

Історія родини Карп’яків, як неймовірний сценарій фільму. Франківці Тетяна та Василь, одружившись, прийняли свідоме рішення усиновити одразу двох діток: братика і сестричку. Василь Карп’як воював тоді у складі 128 ОГШБр. Приїхавши вчергове до коханого на схід, дружина запропонувала усиновити дівчинку, яка залишилась без батьків. Виявилось, що Діана, яку обрали з-поміж багатьох діток, має ще рідного брата Данила. Без вагань подружжя прийняло рішення подарувати люблячу родину обом.

Коли я лежав в госпіталі з контузією в Запорізькій області, дружина приїжджала і ми там вже разом знайшли на сайті діточок. Якраз ми тоді вирішили цих діточок забрати собі. Ми їх двох побачили і вже не могли відмовитися, вони нам зразу до душі припали і не могли відмовитись, – розповідає батько-усиновлювач Василь Карп’як.

«Я – Діана Василівна», – представляється журналістам 5-річна Діанка з Мелітополя, і додає: «Мені добре!».

Після початку повномасштабного вторгнення дитину з Мелітопольського сиротинця перевезли у Львівську область. Її рідного брата – вивезли до Польщі. Однак на початку 2023-го року їхні майбутні прийомні батьки – Тетяна та Василь вирішили зробити найдобрішу справу спільного життя – подарувати щасливе дитинство дітям.

Я почуваю добре себе, але іноді не слухаюсь. Наша мама і тато дуже добрі. Коли я був в Польщі, мене вже мама забрала. Я дуже щасливий і радий, що побачив вже свою сестричку, свою маму, свого тата, – розповідає 7-річний Данило Карп’як.

З Данилом майбутні батьки вперше познайомилися по відеозв’язку в одній із соцмереж. Хлопчик тоді був у Польщі, тому жінка вирушила до сусідньої країни за майбутнім сином.

Я поїхала в Польщу на знайомство з Даньою. Він зразу мене сприйняв, зразу зустрів з усмішкою. І перше його слово, спитав: «Коли ти мене звідси забереш?». Ну і потім чоловік написав рапорт, і його відпустили на знайомство з Діанкою. Це вже у березні місяці. Після знайомства ми вже були переконані, що це є наші діти, – розповідає мати-усиновлювачка Тетяна Вовк.

Це великий подвиг наважитися усиновити дитину і подарувати їй гідне життя у сімейному колі – каже міський голова Руслан Марцінків. У День усиновлення в Україні очільник громади подякував та відзначив тих, хто свідомо пішов на цей благородний крок.

Читайте: Бабуся готує для всіх. Як переселенці з Херсонщини відкрили у Франківську сімейний бізнес

Багато дітей залишилися без родин, без сімей. А це все наші діти, тому дуже важливо, що сьогодні люди беруть усиновлюють дітей, роблять прийомні сім’ї, беруть під опіку. Я дуже вдячний всім, хто сьогодні зробив дійсно подвиг: усиновив дітей або створив прийомну сім’ю, або зробив будинок дитячого типу, – каже Руслан Марцінків. – Тому ми хотіли сьогодні подякувати усиновлювачам за те, що вони роблять для нашого міста, громади та України. Чим менше буде дітей в сиротинцях, чим менше буде дітей у школах-інтернатах, тим щасливіші будуть діти. Тому дякуємо і закликаємо тих, хто має можливості і відчуває в собі силу, ставати усиновлювачем.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.