Політика

У Калуші планують збудувати спортивну арену за підтримки фінського міста-побратима

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Калуська громада і місто-побратим Лог’я (Фінляндія) домовились про реалізацію спільних проєктів.

Цього тижня делегація із Калуша перебуває із робочим візитом у місті Лог’я, повідомляють у Калуській міській раді.

Спочатку розпочнемо проєкти, що стосуються розвитку молодіжної політики, — зазначив міський голова Калуша Андрій Найда. — Будуть оголошені конкурси на стартапи серед молоді обох міст і переможців будуть відбирати за принципом: Калуська міська рада – учасників з Фінляндії, а Міська рада Лог’я – відповідно наших учасників конкурсу. Переможців чекатимуть цікаві пропозиції і фінансування, про яке розкажемо пізніше. Також будемо приймати участь в проектах розвитку освіти, культури, спорту, бізнесу.

Калуська делегація спільно із заступницею виконавчого директора Асціації міст України Діаною Торконяк напрацювали можливість реалізації грантового проєкту за європейські кошти — будівництва у Калуші спортивної арени. Проєктно-кошторисна документація на цей об’єкт уже розроблена, готують відповідні документи для продовження роботи.

Діяльність молодіжних формацій Калуської громади презентувала головна спеціалістка управління молоді і спорту Калуської міської ради Мар’яна Витвицька. Колеги із фінляндського міста-побратима погодились на реалізацію низки спільних спортивних проєктів і співпрацю між молоддю. Зокрема, планують проведення футбольних і танцювальних змагань.

Ми щиро раді за такі чудові пропозиції і проєкти та щиро дякуємо нашим колегам з Фінляндії, зокрема, міському голові Пасі Перамакі, його заступникам Юха Пекка, Пекка Пуйстосало, голові їхньої ради Джуссі Петінену, менеджеру Джохані Атало і багатьом іншим, — додав Андрій Найда. — А особлива подяка Асоціації міст України, яка організувала, профінансувала цю поїздку і повністю сприяє у реалізації чудових задумів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.