Люди

На Богородчанщині перейменують вулиці на честь загиблих військових

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Дзвиняцькій територіальній громаді перейменують три вулиці у селах Дзвиняч та Космач.

Про це йдеться на сторінці Дзвиняцької громади у Фейсбук.

У селі Космач вулицю Молодіжна перейменовано на вулицю Ярослава Осташука, а вулицю Верховинська – на вулицю Михайла Яворського.

У селі Дзвиняч вулицю Гладиша перейменувано на вулицю Миколи Максиміва.

Перейменування вулиць — це не лише зміна назв на мапі, але й свідчення нашої вдячності та поваги до тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України. Кожен раз, проходячи цими вулицями, ми будемо згадувати про їхню мужність та самопожертву, — йдеться у дописі.

Відповідне рішення сільська рада ухвалила 20 лютого 2024 року.

Довідково:

вулиці, війна, перейменування, Богородчанщині

Микола Максимів народився 19 грудня 1977 року. Жив у селі Дзвиняч.

У Збройних силах України він служив стрільцем-помічником гранатометника. Військового вважали зниклим безвісти під час бойових дій на околицях міста Сєвєродонецьк на Луганщині з 31 травня 2022 року. Його смерть підтвердили у травні 2024 року.

вулиці, війна, перейменування, Богородчанщині

Ярослав Осташук народився 23 травня 1996 року в селі Космач. Там чоловік проживав разом з бабусею і дідусем — доглядав їх та допомагав. До повномасштабного вторгнення працював на підприємстві «Карпати» в Івано-Франківську. Потім чоловіка мобілізували до лав ЗСУ.

Військовий служив стрільцем-снайпером у 109 окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Загинув Ярослав Осташук 15 березня 2023 року під час позицій поблизу села Роздолівка під Соледаром. Бійцю було 26 років. У нього залишилися мати, молодший брат та дідусь з бабусею.

вулиці, війна, перейменування, Богородчанщині

Михайло Яворський на псевдо «Чикаго» народився 19 вересня 1980 року у селі Космач. На початку великої війни повернувся зі США і став на захист країни. Сім’я Михайла підтримувала українських військових та волонтерила. Боєць був стрільцем 2 стрілецького відділення 67 окремої механізованої бригади.

Михайло Яворський загинув у селі Діброва на Луганщині 25 травня 2023 року. Перед тим, як отримати смертельне кульове поранення, Михайло вивів з-під обстрілу двох поранених побратимів. У Михайла Яворського залишилися дружина, донька, мама і сестра.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.