Соціум

На Прикарпатті три лікарні приймали пологи без договору на це з НСЗУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Три лікарні на Прикарпатті надавали послуги з приймання пологів, у тому числі робили кесарів розтин, не маючи на це відповідного договору з Національною службою здоровʼя України (НСЗУ).

Про це повідомили у понеділок, 15 липня, на пресконференції з представниками НСЗУ.

договору

Йдеться про Бурштинську центральну міську лікарню, де цього року прийняли вже 36 пологів, з них 3 – за допомогою кесаревого розтину, Снятинську багатопрофільну лікарню (31 пологи, з них 6 – кесарів розтин), Яремчанську центральну  міську лікарню (30 пологів – 9 кесаревих розтинів).

Ці порушення виявили під час моніторингу НСЗУ. Крім того, зараз завершується розгляд скарг щодо неналежного надання послуг у Богородчанській, Косівській та Рожнятівській лікарнях.

«Ми не фінансуємо медичні заклади, ми закуповуємо в них послуги для українців, – каже голова НСЗУ Наталія Гусак. – Тому ми намагаємось моніторити, чи не обманюють нас заклади. Ми бачимо, як заклад може втратити договір з НСЗУ, якщо немає відповідного обладнання. Або якщо заклад не працює, згідно з договором, кошти повертаються назад у бюджет Національної служби».

Також у пʼяти лікарнях на Прикарпатті перевірка виявила необґрунтовані електронні медичні записи щодо перебування пацієнтів у стаціонарі.

Йдеться про такі медзаклади:

  1. Обласна клінічна лікарня в Івано-Франківську (242 записи);
  2. Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня (92 записи);
  3. Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківська (83 записи);
  4. Прикарпатський клінічний онкологічний центр (53 записи);
  5. Міська клінічна лікарня №1 (47 записи).

Читайте: Захисників та захисниць кличуть на триденний екоретрит на Дністер

Цими випадками мають займатися правоохоронні органи, – говорить Наталія Гусак. – Не дивуюся, чому такий відсоток кесаревих розтинів, адже це здорожчує вартість послуг, наданих лікарем. Ми розуміємо, що такий відсоток кесаревих розтинів є небезпечний.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.