Кримінал

У Польщі розшукують засудженого за шпигунство для росії мешканця Прикарпаття

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Двоє українців, засуджених за шпигунство на користь росії, переховуються. Вони втекли після того, як суд пом’якшив їм запобіжний захід і вони вийшли із СІЗО. Тепер їх знову розшукують, повідомляє Zaxid.net з посиланням на Rzeczpospolita.

Служби розшукують шпигунів, яких у грудні 2023 року випустили з-під варти після того, як їх звільнив Люблінський суд. Тепер їх потрібно шукати. 3 липня суд видав ордер на арешт одного з них ­– Ярослава Б, – дізналися зі своїх джерел журналісти Rzeczpospolita.

У Польщі розшукують засудженого за шпигунство для росії мешканця Прикарпаття
Ярослав Богуславець з Долини провоював півтора року в АТО, тепер оголошений у Польщі в розшук за шпигунство на користь росії (фото NGL.media з домашнього фотоархіву Софії Богомолець)

Читайте: До 7 років тюрми засудили франківця, який збирав для рф інформацію про військові об’єкти

Розшукуваний чоловік є громадянином України, засудженим до одного року і трьох місяців позбавлення волі за шпигунство на користь росії. Він учасник найбільшої розкритої в Польщі шпигунської мережі, яка складалася з 16 людей. За інформацією польських ЗМІ, Ярослав Б. переховується від січня 2024 року.

Він зник відразу після того, як у грудні суд змінив йому арешт на заборону виїзду з конфіскацією паспорта.

NGL.Media з’ясували, що це 44-річний Ярослав Богуславець із Долини на Івано-Франківщині, який раніше півтора року прослужив в АТО.

Читайте: У Тисі на кордоні з Румунією виявили тіло людини

Суд із посиланням на інформацію люблінської поліції відповів журналістам Rzeczpospolita, що «засудженого розшукують, але він не вважається зниклим безвісти». Рішенням від 3 липня «виконавче провадження призупинено та оголошено його у розшук на підставі доручення».

Другий засуджений, якого звільнили з-під варти в день оголошення вироку, – Артур М., на момент скоєння злочину якому було 16 років, досі переховується від органів правосуддя. Рішення про поміщення його до виховного закладу для неповнолітніх скерували до суду в Лодзі 29 січня. Згідно з інформацією, отриманою від Лодзько-Відзевського районного суду від 21 червня 2024 року, він перебуває в розшуку для виконання цього заходу, – повідомляє Rzeczpospolita.

NGL.Media пише, що це Артур Мельник із Чернігова, який ще у лютому 2022 року був школярем і навчався у Лодзі.

Більше читайте у статті на Zaxid.net.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.