Соціум

Руслан Марцінків: Підтримка війська є серед першочергових завдань міської влади

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Чергову партію допомоги для ЗСУ: автомобіль-баґі з високою прохідністю, понад 300 FPV-дронів, «мавіки», засоби РЕБ, зарядні станції EcoFlow та багато іншого – минулого тижня доставили нашим захисникам на Донецькому та Запорізькому напрямках франківські волонтери. Очолював команду Руслан Марцінків. Міський голова, окрім того, ще й відвідав комунальників з Івано-Франківська, що будують укріплення на сході України.

Різнобічну допомогу для фронтовиків сформували за запитами військових частин до івано-франківської міської влади.

Руслан Марцінків: Підтримка війська є серед першочергових завдань міської влади
Дрони для підрозділу Андрія Грималюка

Спочатку волонтери подалися в 109 окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 бригади «Едельвейс», який протистоїть ворогові на Донеччині, й завезли для нього 80 FPV-дронів. До речі, тут служить і депутат Івано-Франківської міської ради Андрій Грималюк.

У цей батальйон франківці вже не вперше доставляють допомогу.

А для танкового батальйону вони завезли три РЕБи, дві зарядні станції EcoFlow» і два «мавіки.

80 окремій десантно-штурмовій бригаді передали «мавік» і 20 FPV-дронів, окремій тактичній групі «Сапсан» 24 бригади — дрони та різну допомогу.

Руслан Марцінків: Підтримка війська є завданням міської влади
Випробування баґі

З Донеччини волонтери поїхали провідати 102 окрему бригаду ТрО на Запорізькому напрямку. Передали автомобіль-баґі, FPV-дрони, кілька «мавіків» і медичне обладнання. Сформований в Івано-Франківську 78 окремий батальйон також отримав партію FPV-дронів, «мавіки» й потужні зарядні станції.

На запорізькій землі Руслан Марцінків разом із своїм колишнім радником, а нині офіцером 102 бригади ТрО Мироном Дмитриком випробував привезене з Франківська баґі. Відповідну світлину на своїй сторінці в соцмережі Мирон Дмитрик супроводив таким текстом:

Хоч «центр» забрав у громад наше ПДФО, ще жоден наш запит не був проігнорований виконкомом Івано-Франківської міської ради. Не про все можна розповідати зараз, але це таки дуже значні ресурси. Дякую Руслану Марцінківу та громаді Івано-Франківська за постійну і значну підтримку підрозділів нашої 102 окремої бригади.

Командування цього військового формування на своїй офіційній сторінці теж висловило вдячність за допомогу з Франківська:

Дякуємо Івано-Франківській міській раді та громаді за стабільну і значну підтримку нашої 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Читайте Руслан Марцінків: Наш обов’язок – зробити місто доступним для людей з інвалідністю

Зустріч із франківськими будівельниками на сході України

Міський голова відвідав на сході України і франківських комунальників, які на донецькій землі навіть під обстрілами будують фортифікації, щоб наші військові мали нормальний захист. Він подякував їм за важку, але надзвичайно важливу для всієї України працю.

Остання поїздка на схід стала для Руслана Марцінківа вже п’ятою цього року.

Івано-Франківськ був, є і буде надалі надійним тилом для ЗСУ, — зазначив очільник міської громади після повернення з передової. — Підтримка українського війська є серед першочергових завдань міської влади.

Автор: Мирослав Стефанців

Читайте Руслан Марцінків: 58% жителів Франківська високо оцінили мою роботу та команди

На правах реклами

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.